quetzalquatl (quetzalquatl) wrote in reclaimingcafe,
quetzalquatl
quetzalquatl
reclaimingcafe

Nieuwsbrief van het Dutch Witch Reclaiming Forum - STARHAWK SPECIAL -

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent op ons forum, wil je deze niet meer ontvangen stuur dan een mailtje naar forumwitch@gmail.com, met vermelding van je forumnaam en "uitschrijven" in de titelbalk.

Starhawk in Amsterdam
14, 15 en 16 september 2007

Starhawk is een van de meest gerespecteerde stemmen van de moderne Godinnenreligie en Aarde spiritualiteit. Ze is de (mede)auteur van 10 boeken waaronder klassiekers als 'The Spiral Dance' en 'The Fifth Sacred Thing'. Haar meest recente boek is 'Earth Path: Grounding Your Spirit in the Rythms of Nature'. Starhawk is een oudgediende binnen diverse progressieve bewegingen, en is zeer toegewijd aan het overbrengen van de technieken en creatieve macht van spiritualiteit naar politiek activisme. Ze reist wereldwijd om les te geven in magie, rituele technieken en de vaardigheden van het activisme. Haar website is www.starhawk.org

PROGRAMMA:

Vrijdagavond 14 sept 20.00 - 22.00 – Lezing
Earth Spirit, Earth Action – een uitleg over de essentie van Magical Activism.

Aardse Geest, Aardse Actie (voor mensen die onbekend zijn met het concept magisch activisme)
Magisch activisme is het mengen van Aarde spiritualiteit met politieke actie.
Op het moment dat we het echt vatten – de Aarde is een complex en levend wezen, onze moeder Gaia – zijn we verantwoordelijk voor het nemen van actie in Haar naam.
Wat zijn enkele van de kern principes en praktische methoden van magisch activisme, en waar 'meld je je aan'?

Toegang: E20,-
Zaal open vanaf 19.30u
Na aanvang geen toegang

Zaterdag 15 sept 10.30 – 17.30 - Workshop
The Earth Path: Giving Spirit Roots – Over contact met het land en met de elementen en het veranderen van bewustzijn.

Het Aarde Pad: Geef Wortels aan je Geest
Moderne Heidenen praktiseren "Aarde Spiritualiteit", maar velen van ons komen oorspronkelijk niet uit het land waarop we leven, en onze mythen en Goden vinden hun oorsprong elders.
Toch kunnen we leren om naar het land te luisteren, en om een diepere relatie te hebben met echte lucht, echt vuur, echt water, echte aarde – echte inspiratie, passie, emotie en belichaming als we ons bewegen door de magische cirkel van elementen.
In het centrum, de plaats van transformatie en verandering bevindt zich het patroon, de verschuiving in ons denken van een gerichtheid op afzonderlijke objecten naar relatie.
In deze workshop zal Starhawk ons door een leerproces leiden waarbij we leren gebruik te maken van de technieken observeren, bewustzijn en magie, (de kunst om je bewustzijnstoestand met gebruik van wilskracht te veranderen), om onze verbindingen met de natuurlijke wereld te verdiepen en om nieuwe mythen en rituelen te creëren die ons in harmonie kunnen brengen met de volledige gemeenschap, menselijk en buiten-menselijk.

Toegang: E60,-
Zaal open vanaf 10.00u Na aanvang geen toegang.

Zondag 16 sept 10.30 - 17.30 – Workshop
Holding Power Well – Over macht, leiderschap en het doorbreken van destuctieve patronen hierin, community building dus. In het bijzonder interessant voor mensen die willen werken aan de opbouw van de Reclaiming community in Nederland.

Goed omgaan met Macht
Deze workshop onderzoekt de problematiek rondom macht en leiderschap.
Hoe nemen we onze macht en bezitten we deze als een leven schenkende kracht?
Hoe herkennen we waneer we macht hebben , en gebruiken we het op een dusdanige manier dat we anderen in staat stellen hun macht te voelen?
Hoe koesteren en steunen we leiderschap in onze groepen terwijl we onze leiders ook verantwoordelijk houden?
Dit is een workshop voor iedereen die geworsteld heeft met deze kwesties in relaties of groepen. Een ieder van ons heeft geïnternaliseerde voorbeelden van macht als overheersing welke ons vaak belemmeren als we proberen om nieuwe structuren te vormen die gebaseerd zijn op macht-van-binnenuit.
We zullen macht gaan beschouwen vanuit de cirkel en door middel van ritueel, trance en energiewerk en ontwikkelen de gereedschappen die we nodig hebben om destructieve patronen te transformeren in energieën die bevrijd zijn om veranderingen tot stand te brengen.

toegang: E60,-
Zaal open vanaf 10.00u Na aanvang geen toegang.


PRAKTISCHE INFORMATIE:

De prijs is inclusief thee en koffie, maar exclusief lunch.

Als er voldoende vol betalende deelnemers zijn om alle kosten te dekken, dan is het mogelijk om korting te geven aan mensen voor wie dit bedrag een bezwaar is. Neem hierover contact op met de organisatie.


Lokatie
MytSTéR, Singel 459, 1012 WP Amsterdam
Dit is vlak bij de Munt, op loopafstand van het CS, makkelijk bereikbaar met OV.
Er is een lift aanwezig.

Overnachten
Er zullen een aantal eenvoudige slaapplaatsen beschikbaar zijn voor mensen die van ver komen. Neem hierover ruim van te voren contact op met de organisatie.

Alle informatie bij elkaar en inschrijvingformulieren zijn te vinden op:
www.reclaiming.web-log.nl


Bij Reclaiming activiteiten is het gebruik van alcohol en/of (soft)drugs niet toegestaan.
Van de deelnemers aan de workshops verwachten wij dat zij de Reclaiming principes van eenheid onderschrijven. Deze zijn te vinden op de website

Magisch werk is geen vervanging voor therapie en is misschien minder geschikt voor mensen met psychische klachten. Overleg bij twijfel met je hulpverlener en de organisatie.


Zie ook: http://reclaiming.multiforum.nl/
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments