quetzalquatl (quetzalquatl) wrote in reclaimingcafe,
quetzalquatl
quetzalquatl
reclaimingcafe

Workshops Consensus vorming & Magisch Activisme

2 RECLAIMING

workshops met Baruch in AmsterdamZaterdag 30 juni 2007 10.00 – 17.00u

CONSENSUS VORMING."Consensus is een organisch proces van eenheid bereiken in een groep. Het gaat niet zozeer over het bereiken van overeenstemming, maar over een voortdurend groepsproces van bouwen aan eenheid in verscheidenheid."Binnen Reclaiming wordt veel gesproken over en gewerkt aan non-hierarchische groepsprosessen en het delen van verantwoordelijkheid en macht. Hierbij is consensus een sleutelwoord.

In theorie klinkt het allemaal prachtig, maar de praktijk wil nog wel eens weerbarstig zijn.

Wanneer werkt consensus wel en wanneer niet? En welke stappen zijn nodig om consensus te kunnen bereiken?Zondag 1 juli 2007 10.00 – 17.00u

MAGICAL ACTIVISMReclaiming is een stroming binnen de moderne hekserij die is ontstaan uit een politieke actiegroep in California. In ca 30 jaar hebben verschillende leraren een aantal methodes ontwikkeld om activisten te leren 'magische' kennis in praktijk te brengen op momenten dat het er heftig aan toe gaat. Een paar voorbeelden van deze technieken:Gronden en centreren voor activisten: Geen Paniek!!

Bij je eigen kernwaarde blijven

Helder maken van je intentie

De elementen lucht, vuur, water en aarde als bondgenoot nemen.

Opmerken en ombuigen van energiestromen

Circels trekken voor bescherming of ter ondersteuning

Opwekken van energie

Ondersteuning na afloop van de actiede voertaal in beide workshops is Engels
Over Baruch:Baruch's politiek activisme begon in de jaren '60, na ervaringen met de Black Panthers en in de loop der jaren zette hij zich in tegen kernenergie, voor de HIV-beweging, de vredesbeweging en anti-globalisme. Na de overstroming in New Orleans werkte hij daar als vrijwilliger in een gratis gezondheidskliniek.

Sinds 1999 houdt hij zich bezig met Reclaiming hekserij, hij geeft les bij heksenkampen in de VS en Europa en is zowel in Reclaiming als in Feri ingewijd. Zijn magische praktijken focussen zich op dienstbaarheid en vrede stichten.

Professioneel heeft hij 25 jaar gewerkt als psychotherapeut en momenteel geeft hij les in psychologie.

Op dit moment reist hij door Europa en zal hij ook bij de G8 protesten in Rostock aanwezig zijn. In voorbereiding hierop geeft hij in mei een speciale training aan deelnemende Reclaiming heksen in Duitsland.

www.walterzeichner.comOver Reclaiming:Reclaiming is een wereldwijd netwerk van heksen, ontstaan in California - VS, die zich, solo of in een groep, bezig houden met het beoefenen van aardse spiritualiteit, persoonlijke heling en activisme. Dit zijn de 3 poten van de heksenketel waarin wijsheid en magie gebrouwen wordt.In de ruim 20 jaar van haar bestaan is binnen Reclaiming een unieke werkwijze ontwikkeld, waarin consensus en het ontbreken van hiërachie centraal staan. Uit de combinatie van verschillende spirituele tradities en politiek activisme zijn een aantal krachtige methodes voortgekomen waarmee kan worden gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, maar ook aan de opbouw van non-hiërarchische groepen en gemeenschappen.

In Nederland, in tegenstelling tot bv de VS en Engeland, worden politieke actie en spirituele inspiratie over het algemeen gescheiden gehouden. Met het organiseren van dit soort workshops hopen wij hierin een beetje verandering te brengen.Een van de bekendste vertegenwoordigers van deze traditie is Starhawk, de schrijfster van boeken als 'Spiral dance' , 'Dreaming the Dark' en, als enige vertaald in het Nederlands: 'De Twaalf Wilde Zwanen'.

HTTP://RECLAIMING.MULTIFORUM.NL WWW.RECLAIMING.ORG

Praktische info:Kosten per dag: 40 euro, heel weekend : 75 Euro

Als er voldoende vol betalende deelnemers zijn om alle kosten te dekken, dan is het mogelijk om korting te geven aan mensen voor wie dit bedrag een bezwaar is. Want o.i. mogen kosten nooit iemands deelname in de weg staan. Neem hierover van te voren contact op met de organisatie.De locatie in Amsterdam (makkelijk bereikbaar met OV) is nog niet zeker en wordt na inschrijving bekendgemaaktGraag van tevoren opgeven bij : dreamcat@xs4all.nl

Graag contant en met gepast geld betalen.

Meer informatie: 06 38301925Neem zelf iets te eten mee voor de gezamenlijk gedeelde lunch.

Kom je van ver dan is er waarschijnlijk wel een slaaplek ergens in Amsterdam te regelen. Neem hierover van te voren contact op met de organisatie.
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments